Zege U19 tegen onze noorderburen

okt 30, 2018 | Amsterdam Tigers Nieuws

Voor bijna iedereen een lange reis naar één van onze verre vrienden in het hoge noorden, Groningen.
De eerste 10 minuten golfde het spel van de ene naar de andere kant. Wat was dat spannend.
Aangemoedigd door de fans werd er door beide teams  in elke lijn hard gewerkt om een doelpunt te maken.
De score werd in de 10e minuut geopend door Amsterdam. Boaz Hilberdink scoorde de 0-1 na een mooie solo actie.
Eén minuut later kreeg Joy Jansen een straf voor roughing. Met 1 man minder kon Amsterdam toch short handed scoren.
Zeeger Carpaij scoorde na een assist van Boaz Hilberdink (0-2).
In de 13e minuut van de eerste periode scoorde Groningen de 1-2 waarna we de rust in gingen.

De 2e periode begon met een aanvallend Groningen. Ondanks het goede forchecken en het goede verdedigende spel kon Amsterdam
niet voorkomen dat Groningen de 2-2 scoorde door een slordigheidsfoutje. Gelukkig scoorde Amsterdam 7 seconden later de 2-3. Deze goal kwam op naam van Zeeger Carpaij
met wederom een assist van Boaz Hilberdink. Vijf minuten later scoorde Rik van den Huijsen voor Amsterdam een mooie goal na een pass van Krijn Nolet (2-4).
In de 38e minuut konden we nogmaals, na een overtreding waardoor Amsterdam met 4 man op het ijs stond, scoren.
Boaz Hilberdink prikte de puck, wederom shorthanded, achter de goed keepende goalie van Groningen (2-5).
In de 39e minuut kon Amsterdam zelfs uitlopen naar 2-6. Dit goal kwam na hard werken van de center en een mooi schot van de defense tot stand. Zeeger Carpaij kon de puck intikken (2-6).

De 3e periode liet een moe gestreden Groningen zien en Amsterdam bleef met mooi aanvallend spel en goed forchecken de opbouw van Groningen storen.
Dit resulteerde in de 2-7 door een doelpunt van de vandaag zeer goed spelende en hardwerkende Boaz Hilberdink.
In een powerplay situatie in de 48e minuut kon Danilo Mathis vanaf de blauwe lijn een heerlijk hard zoevend schot lossen. Sommige meegekomen fans zagen de puck zelfs niet eens meer gaan. Wat was dat schot waanzinnig hard (2-8).
Groningen probeerde nog met meer fysiek spelen de Amsterdammers van het goede spel af te houden maar dit lukte uiteraard niet.
In de 56e minuut scoorde onze jarige Krijn Nolet de laatste goal van deze wedstrijd na een assist van Danilo Mathis (2-9). Een beter verjaardagscadeau kun je je niet wensen!

Wat hebben de fans een mooie wedstrijd gezien waarin iedereen hard werkte en samen echt als team de overwinning behaalde.
De spelers wisten elkaar steeds beter te vinden en er werd heel mooi rond en over gespeeld.
Team, jullie hebben een super prestatie geleverd! Onze complimenten.
Even een weekje rust en dan treden onze Amsterdam Tigers thuis op 11 november om 19.00 uur aan tegen Red Eagles Den Bosch.