AMSTERDAM TIGERS IJSHOCKEYSCHOOL

Op de ijshockeyschool leren kinderen de eerste beginselen van het schaatsen en het spelen met stick en puck.

Kinderen vanaf vier jaar zijn welkom om het te komen proberen. We laten de allerkleinsten vooral wennen aan het ijs om ze hier vertrouwd mee te maken. Er zijn altijd voldoende trainers aanwezig om alle kinderen de nodige aandacht te geven en ze zo goed mogelijk te begeleiden. De kinderen worden op vaardigheid ingedeeld in verschillende groepen met voor de beginners één op één begeleiding.

Wanneer het op de ijshockeyschool goed gaat en er geschaatst, bochtjes gemaakt en geremd kan worden, kunnen de jongere kinderen tot en met 9 jaar instromen in één van de U9 of U11 competitieteams. Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een home-league team. Dit zijn vooral recreatieve teams waar spelers zich verder kunnen ontwikkelen om later eventueel in te stromen in een competitieteam.

Voor de meeste meisjes en jongens is ijshockey een heel geschikte sport om zich zowel mentaal als fysiek te ontwikkelen. Door de combinatie van verschillende vaardigheden en de snelheid van het spel wordt gewerkt aan spierkracht, concentratievermogen en teamspirit.

Hoe werkt het?

Vind je ijshockey een supercoole sport en wil je het ook leren, dan kun je je aanmelden voor een proefles bij de ijshockeyschool! Daar begin je meteen met het leren schaatsen, bochtjes maken, remmen en natuurlijk hockeyen met een stick en puck. Je wordt goed ingepakt met handschoenen, scheen- en elleboogbeschermers. IJshockey is een erg leuke sport voor iedereen. Aanmelden voor een gratis proefles kan via ijshockeyschool@amsteltijgers.nl.

Het komt soms voor dat er erg veel aanmeldingen zijn waardoor er tijdelijk geen plek is voor nieuwe instroom. In dat geval kom je op een wachtlijst en wordt je door ons benaderd zodra er weer plek is!

 te worden Proeflessen:

De eerste proeftraining is gratis. We hopen natuurlijk dat je vervolgens besluit om verder te gaan met de lessen van onze ijshockeyschool, om uiteindelijk lid van de Amsterdam Tigers!

wanneer:

De ijshockeyschool geeft iedere zondag les aan de jeugd. Kijk bij trainingstijden voor het tijdstip.

Aub minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig zijn!

voor wie:

Alle kinderen van 4 jaar t/m 9 jaar

plaats:

De hal van de Jaap Edenbaan, Radioweg 64, 1098 NJ in Amsterdam

periode:

Door het hoge aantal geinteresseerden zal voor volgend seizoen (2022/2023) opnieuw bekeken worden welke planning hier het beste bij past.

kosten:

Lespakket van 10 lessen kost €120,– (2022/2023), waarvan de eerste les is een proefles is.

Kleding:

Tijdens de training op de ijshockeyschool is beschermende kleding verplicht. Voor de proeflessen en de eerste paar trainingen heb je minimaal nodig:

 • schaatsen (geen noren)
 • knie- en elleboogbeschermers (streethockey of skateprotectie is voldoende)
 • sportkleding (niet te warm) en handschoenen
 • op de club kun je een helm, een stick en evtueel schaatsen lenen, deze moeten na iedere training teruggebracht worden naar de uitleen

Als je lid wordt van de Amsterdam Tigers dan heb je een gehele ijshockeyuitrusting nodig. De vereniging heeft in beperkte mate tweedehands spullen beschikbaar. Deze worden uitgeleend voor de periode dat je ze nodig hebt.  Via info@skatingbetty.nl kan je spullen huren. Kijk ook eens op onze site bij het onderwerp ‘materiaal‘.

Spelen in een team:

Nieuwe spelers beginnen bij ons dus altijd op de ijshockeyschool. Zodra een speler daar de basisvaardigheden heeft eigen gemaakt kunnen ze doorstromen naar een team binnen onze ijshockeyclub:

 • Kinderen van 8 jaar en jonger (U9) kunnen doordeweeks trainen zodra ze kunnen schaatsen, remmen en bochtjes maken. Spelers die meetrainen kunnen vaak al snel meedoen aan wedstrijden.
 • Kinderen van 9 en 10 jaar (U11) kunnen hetzelfde traject doorlopen. De eisen aan hun schaatsniveau liggen hoger, omdat ze  moeten instromen in een competitieteam waarvan de spelers al verder gevorderd zijn.

  Voor minder ambitieuze spelers is er speelmogelijkheid in de Amsterdam Tigers House League (ATHL) of Tigers Fun.

  • Ben je tussen 10 en 13 jaar en hou je van ijshockey? Dan is de ATHL misschien precies het team voor jou.  ATHL traint 2 per week en spelen soms een wedstrijd. Ook zijn er al diverse spelers van ATHL doorgestroomd naar een wedstrijdteam (Ux) van de Amsterdam Tigers.  Meld je aan bij secretariaat@amsteltijgers.nl
  • Ben je ouder dan 13 jaar en hou je van ijshockey? Dan is Tigers Fun precies het team voor jou. “Fun” traint 2x per week en spelen enkele wedstrijden. Diverse ambitieuze spelers van Tigers Fun kunnen naar een wedstrijdteam (Ux) van de Amsterdam Tigers doorstroomen. Meld je aan bij secretariaat@amsteltijgers.nl

  WAT BETEKENT HET VOOR DE OUDERS?

  Wanneer uw kind na het volgen van het programma van onze ijshockeyschool er voor kiest om door te zetten met deze mooie sport dan veranderd er het een en ander.

  De meeste kinderen kunnen niet even op de fiets naar ijshockey. Je moet een grote tas meenemen met je uitrusting, een lange stick, allemaal lastig op de fiets. Daarnaast is er in de regio Amsterdam maar één ijsbaan. De volgende ligt in Hoorn, Alkmaar, Leiden of Utrecht. En dat zijn slechts enkele clubs in onze directe omgeving. Hou er echter rekening mee dat er evengoed wedstrijden zullen zijn ver buiten onze regio, bijv. Heerenveen, Groningen of Geleen. Dat betekent dat je doorgaans met de auto naar ijshockey gebracht moet worden.

  Je moet als jonge speler ook geholpen worden met het aantrekken van de uitrusting en je schaatsen. Dat lukt de meeste kinderen pas helemaal zelfstandig vanaf de U13.

  Wedstrijden zijn dus door het hele land. De wedstrijd duurt zo’n 2 uur, 2 à 3 uur heen en terug rijden, al met al ben je gauw zo’n 3 tot 5 uur onderweg op de zaterdag of op de zondag.

  Dat betekent dat je twee tot drie keer per week voor de trainingen en zo’n 20 wedstrijden gedurende het seizoen met je een van je ouders op pad bent. Het kost hen dus ook veel tijd.

  Gelukkig zijn er op alle ijsbanen cafés waar je een kopje koffie kunt krijgen en het wat warmer is dan op de tribune. Maar, het is ook leuk om naar de trainingen en de progressie van de kinderen te kijken. Je kunt natuurlijk ook een boek of je tablet meenemen.

  We hebben ook vrijwilligers nodig voor verschillende zaken binnen de vereniging.

  Tijdens wedstrijden fruit klaarmaken en drinken voor de teams en de officials, twee mensen voor in de staf bank, mensen voor de wedstrijd administratie, iemand voor de muziek.

  We hebben mensen nodig voor onze uitrusting uitleen (administratie, reparatie, opbergen), promotie van ijshockey (verschillende evenementen gedurende het seizoen), official scorers, team begeleiders, scheidsrechters, video opname wedstrijden, ledenraad, kascommissie, wedstrijd analyses etc. Kortom er is voldoende voor ouders die een bijdragen willen en kunnen leveren!

  Veel zaken kunnen tijdens trainingen gedaan worden, sommige functies worden gedurende wedstrijden uitgevoerd en weer andere taken vereisen voorbereiding op overige momenten.

  Daarnaast verstrekken wij informatie over: hoe ‘de klok’ te bedienen tijdens wedstrijden, official scorers opleiding, spelregel uitleg, team besprekingen, info over NIJB, info over Lear to play, trainings aanpak.

  Dus ouders: ja, je bent er veel tijd mee kwijt, meer dan met voetbal bijvoorbeeld. We doen veel, er wordt veel georganiseerd en we hebben veel hulp nodig. Dat resulteert in een intensieve groep betrokken leden en hun ouders met veel saamhorigheid.

  WAT KOST IJSHOCKEY?

  Het is tot slot goed om te beseffen dat IJshockey geen goedkope sport is. Wanneer een speler er voor kiest om te gaan spelen in een competitie team dan wordt er meerdere keren per week getraind en zijn er in de weekenden regelmatig wedstrijden of toernooien. Dat betekent dat er hogere kosten zijn.

  Daarnaast is een goede ijshockeyuitrusting ook best prijzig. En beseft u zich daarbij dat jeugdspelers vanwege hun groei periodiek nieuwe uitrusting zullen moeten aanschaffen.

  Tot slot zult u voor competities regelmatig binnen en buiten de eigen regio moeten reizen wat ook veel reiskosten met zich meebrengt.

  Op onze website vind u meer informatie over de jaarlijkse contributie en de aanschaf van de noodzakelijke ijshockeyuitrusting.