U16 zwart speelt mini toernooi in Mechelen

sep 12, 2017 | Amsterdam Tigers Nieuws

Zondag 10 september speelde U16 zwart zijn eerste vriendschappelijke toernooi in Mechelen (Belgie).

De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen Zoetermeer Panters. Onze tijgers moesten erg wennen aan het ijs en aan elkaar.
De tegenstanders speelden goed positie spel en waren aanvallend sterk. Onze defences (Ole, Krijn, Jim, Zeba en Zaran) maar ook onze goalie Britt
moesten er alles aan doen om de aanvallende panters te stoppen. Onze forwards (Boaz, Seger, Sam, Nijs, Binosh, Rik, Billy, Gleb en Noah) konden ondanks
hard werken geen puck achter de goalie van Zoetermeer (onze uitgeleende U16 goalie Alex), die een goede wedstrijd keepte, krijgen.
Het werd 0-0.

Na een gelijkspel (0-0) tegen Zoetermeer Panters moesten de tijgers (en tijgerin) aantreden tegen Coldplay Sharks-rood.
Vanaf het begin van de wedstrijd werd er aanvallend gespeeld door onze tijgers. Dit resulteerde na ongeveer  4 minuten tot de 1-0 gescoord door Boaz.
Rond de 8e minuut werd de goalie van Coldplay voor de tweede maal gepasseerd door Rik, die zijn eerste goal scoorde in de U16.
De tijgers bleven aanvallend spelen en de passes werden nu iets beter verwerkt.
Na een mooie solo tussen 3 sharks door scoorde Boaz de 3-0. Uiteindelijk werd het 4-0 door Seger die bij een scrimmage voor het goal de goalie van Coldplay passeerde.

Daarna moesten we spelen tegen Coldplay -zwart. Dit team speelde goed positiespel maar onze tijgers wisten van wanten. Iedereen bleef hard werken maar ook deze wedstrijd eindigde in 0-0.

Tenslotte moesten we in de finale wederom spelen tegen Zoetermeer Panters. De panters kwamen fel uit de startblokken en onze tijgers moesten alle zeilen bijzetten om niet gelijk tegen een achterstand aan te lopen. Gelukkig stond onze goalie haar “mannetje” en zorgde er, samen met de defences, voor dat het 0-0 bleef. Ook Alex stond zijn mannetje in het doel van Zoetermeer. De tijgers kwamen er niet langs. Helaas liepen we 2 minuten voor het einde tegen een 0-1 achterstand aan. Een leuk mini toernooi werd afgesloten met een verdiende 2e plaats.

Tijdens de trainingen, die nu gaan beginnen, zal  de conditie weer opgevijzeld worden en zullen er pass- en positiespel oefeningen gedaan worden waardoor onze tijgers in de competitie nog beter kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Vergeleken met afgelopen jaren is het nieuwe hoogste jeugdteam van de Amsterdam Tigers volwassener. De leeftijdsgrens is twee jaar opgerekt en de competitie is uitgebreid met drie teams. Het speltempo van het team, dat dit jaar onder de zorg van Marc Buiting, Mark van...