Tilburg vertrapt aspiraties Amsterdam U19

dec 9, 2018 | Amsterdam Tigers Nieuws

Zaterdagavond stond de topper van de U19 competitie op het programma.
Tilburg Trappers kwam met een compleet team naar de Jaap Eden hal.
Amsterdam moest enkele belangrijke spelers missen door blessures en andere verplichtingen.
Tilburg startte voortvarend en de Tigers moesten alle zeilen bijzetten om de Tilburg Trappers te stoppen.
Er volgden kort op elkaar 2 straffen voor Amsterdam en de storm op het goal van Amsterdam hield aan.
De goalie kon met vele saves het doel nog schoon houden maar na slecht uitverdedigen, door het midden, kwam toch het eerste doelpunt van Tilburg.
Amsterdam werkte hard maar moest vaak achter de tactisch goed spelende Tilburgers aanrijden om erger te voorkomen.
Door een tripping kwam Amsterdam in een penalty-kill situatie terecht (4 man van Amsterdam tegenover 5 man van Tilburg).
Door te snel in te stappen, waardoor Tilburg continue een vrije speler had, werd deze fout direct afgestraft met een goal van Tilburg (0-2).

Ondanks de pauze en wat extra uitleg van de coach startte Amsterdam vrij mat aan de 2e periode.
De goalie van Amsterdam had geen rustig moment en moest diverse malen, door mooie saves te maken, haar team van een verdere achterstand redden.
Soms in spagaat zittend in het doel en dan nog, met een Gary Price save, de puck in de vanghandschoen reddend uit het doel.
Ook zij kon niet voorkomen dat door het betere tactische spel van Tilburg de 0-3 bij een 2 op 0 situatie schitterend werd uitgespeeld de Trappers.
De verdediging van Tilburg kreeg op de blauwe lijn veel ruimte om op te bouwen. De forcheck werd door de aanvallers van Amsterdam soms te weinig ingezet.
Op een snoeihard schot vanaf de blauwe lijn, die de goalie van Amsterdam in eerste instantie via de leggets wegwerkte, kon door de toegesnelde aanvallers van
Tilburg toch nog gescoord worden.
Na een hooking van een Tiger in de crease bij het doel werd door de scheidsrechter een penaltyshot gegeven aan Tilburg.
Deze “strafschop” werd door de speler van Trappers in de uiterste bovenhoek van het goal geschoten (0-5).
Drie minuten later volgde een puck die naast het goal geschoten werd door de Tilburg Trappers maar door de scheidsrechters toch aangegeven werd als goal.
De Tilburgers stonden versteld, de goalie en spelers van Amsterdam protesteerden verbaasd, maar ondanks dat werd het doelpunt goedgekeurd.

Na een theepauze en dweil kwamen de Tigers veel gemotiveerder het ijs op.
Er werden diverse aanvallen op het goal van de Trappers ondernomen maar ondanks hard werken en mooie uitbraken kon er niet gescoord worden.
De verdedigers raakten gewend aan het snelle schakelen en passen van de tegenstander en bleven iets beter op hun positie rijden.
De Trappers moesten wat vaker aan de noodrem trekken en er volgden wat straffen die helaas niet benut werden door Amsterdam.
In de 46e minuut ging de razendsnelle Zeb van Duin de verdediging van Tilburg op snelheid voorbij en kon de 0 van het bord worden gehaald (1-6).
Zo vertrapte Tilburg Trappers de aspiratie van Amsterdam om meer zicht te houden op de 2e plaats in de competitie.
Toch speelde Amsterdam deze wedstrijd beter tegen Tilburg dan de uit-wedstrijd want het werden geen dubbele cijfers.
Er zal wel meer gewerkt moeten worden aan positiespel, tactisch spelen en snelheid.
Disciplines die, door gezamenlijk hard te blijven trainen, verder verbeterd kunnen worden zodat de volgende wedstrijd tegen Tilburg weer een hele spannende zal gaan worden.
Volgens de teamleiding van Tilburg was de goalie  van Amsterdam  (wo)man of the match.
Op naar de uitwedstrijd volgende week tegen Heerenveen/Leeuwarden die naar alle waarschijnlijkheid gespeeld zal worden in het stadion van Leeuwarden omdat de Friezen
problemen hebben met de ijsbaan in Heerenveen.

Lees ook:

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Beste leden, Hoewel we deze week tropische temperaturen hadden, begint deze zaterdag 9 september ons  ijshockeyseizoen. Jaap Eden heeft ons, ondanks het weer, verzekerd dat ze in staat zijn om het ijs te voltooien. Het bestuur en de vele vrijwilligers zijn hard aan...

Lees meer
ALV uitnodiging – 24 juni 2023

ALV uitnodiging – 24 juni 2023

Beste Amsterdam Tigers en ouders,Bij deze wil het bestuur van IJshockeyvereniging Amsterdam Tigers al haar leden van harte uitnodigen voor de algemene ledenvergadering op 24 juni 2023.Aansluitend aan de ALV organiseren we een lopend buffet voor diegene die zich...

Lees meer