Stroeve wedstrijd met een mooi eindresultaat U19

jan 6, 2019 | Amstel Tijger Nieuws

Allereerst de beste wensen voor 2019 en een sportieve groet aan een ieder die dit leest.
Na 28 seconden viel het eerste doelpunt. Helaas niet voor Amsterdam maar voor Gijs Bears.
Iedereen was wakker geschut en Amsterdam startte stroef aan de wedstrijd.
Een aantal spelers kon elkaar niet meer zo goed vinden als voorheen.
Gelukkig scoorde Boris Kuppens met een assist van Luca van den Heuvel ruim 1 minuut later en stond de stand weer gelijk.
Een assist maak je in ijshockey als je een van de twee spelers bent die de puck het laatst heeft aangeraakt voordat een teamgenoot een doelpunt maakt.
In de 10e minuut stond, de goed spelende, Rik van den Huijsen vrij om een splijtende pass van Boaz Hilberdink achter de goalie van Groningen te leggen (2-1).
Ole Helmink, die, vanuit de verdediging, de puck goed wegwerkte naar Rik welke een mooie slalomactie door de verdediging van Gijs Bears neerzette belande uiteindelijk in het doel  (3-1).
Het 2e doelpunt van Rik van den Huijsen was een feit.

Na een korte pauze werd de 2e periode aangevangen. Na een zware straf voor Boaz Hilberdink (10+2 voor boarding) kon Amsterdam weer met 5 man gaan aanvallen.
Dit resulteerde in een rasechte hattrick van Rick van den Huijsen. De goalie van Gijs Bears kon een hard schot op de leggets niet goed verwerken (4-1).
In de 25e minuut kwam GIJS Bears terug na een schot vanaf de hashmarks.
De goed keepende goalie van Amsterdam had niet voldoende zicht op de puck waardoor de puck in de kruising terecht kwam (4-2).
De wedstrijd was vrij rommelig en de passes kwamen niet altijd bij de juiste medespeler terecht.
Toch kon Luca van den Heuvel na een assist van Jack Putman de goalie van Gijs Bears nogmaals verschalken en de 5-2 aantekenen.
Er volgde 10 minuten waarin diverse straffen aan Amsterdamzijde werden gemaakt. Elbowing, slashing en cross checking zorgden ervoor dat de strafbank steeds bezet bleef.
Vlak voor het einde van de 2e periode kon, wie kan het ook anders, Rik van den Huijsen wederom na een mooie actie en assist van de hard werkende Billy Grapperhaus de 6-2 scoren.

In de 3e periode konden de Gijs Bears diverse malen richting het goal van Amsterdam opstomen maar de hard werkende defence spelers en goalie hielden het doel schoon,
zelfs met wederom een mooie wingmill save van de goalie van Amsterdam.
Over en weer moesten de scheidsrechters diverse straffen uitdelen waaronder: abuse of officials, slashing, crosschecking, interference, kneeing, roughing en checking to the head.
De wedstrijd werd ruiger en harder maar niet mooier om te zien.
Het eindresultaat na het fluitsignaal van de scheidsrechter was wel mooi. Een ruime 6-2 overwinning!
De eerstvolgende wedstrijd is op 20 januari a.s. in Den Bosch tegen de altijd fysiek spelende Red Eagles.
Blijf allemaal goed trainen en scherp het positiespel nog meer aan want de krakers komen eraan!
In de Jaap Eden hal spelen we 26 januari om 15.00 uur tegen de nummer 1 van de U19 competitie, het altijd lastige Eindhoven Kemphanen.

     

Lees ook:

Bench Cursus

Donderdag 22 en 29 september van 20.00 uur tot 22.00 uur organiseren wij een bench-cursus voor onze leden. Deze cursus vind plaats in de Ron Berteling Lounge op de Jaap Edenbaan, onder leiding van Peter Teunissen. Wij roepen iedereen die deze cursus wil doen op zich...

Lees meer

Gas terugnemen

Na 2 Corona-jaren willen we in de ijshal weer gewoon een hele winter kunnen schaatsen. In de maatschappij speelt nu echter wel een gas-crisis. Wat betekent dat voor de ijsbaan? De overdekte ijshal gebruikt normaal gesproken relatief veel gas. We moeten hier...

Lees meer