Spannende wedstrijd U16 Amsterdam Tigers tegen HIJS Hokij Den Haag

jan 14, 2019 | Amstel Tijger Nieuws

Het eerste doelpunt viel al na 45 seconden spelen. Helaas scoorde HIJS 0-1.
Amsterdam ging steeds beter samenspelen wat nog geen 4 minuten later resulteerde in een mooi goal van Martijn van Haarlem met een  assist van Binosh Kamminga.
Het spel golfde op en neer en was voor het publiek een  aantrekkelijke, spannende wedstrijd. Wat werd er hard gestreden en gevochten voor de puck.
HIJS kwam weer op voorsprong maar nog geen 1,5 minuten later werd de gelijkmaker gescoord door een goede actie en goal van Binosh Kamminga.
Na 13 minuten kwam HIJS weer voor en zo werd de eerste periode afgesloten.

Aan het begin van de 2e periode vielen er over en weer wat straffen. In de 8e minuut van de 2e periode kon HIJS zijn voorsprong uitbouwen.
Toch bleef Amsterdam goed spelen en passen. De wedstrijd bleef spannend. De forwards zetten goed druk en de voorcheck werd al vroeg ingezet.
Hierdoor werd de opbouw van HIJS steeds moeilijker gemaakt.
Vlak voor het einde van de 2e periode kon na een mooie actie Yoran Hilberdink de 3-4 aantekenen uit een powerplay situatie.

Aan het begin van de 3e periode was Amsterdam de draad even kwijt. Passes werden niet goed geplaatst en vaak werd er teveel alleen doorgereden.
Ondanks mooie saves van de goalie van Amsterdam, soms 3x een rebound en nog kon HIJS de puck oppakken,  scoorde HIJS 3x vlak na elkaar (3-7).
Het positiespel werd minder, soms reed men bij elkaar of niet op de eigen positie, maar na een mooie actie van Yoran Hilberdink (hij omspeelde 2 HIJS spelers) werd het 4-7.
Daarna herpakte Amsterdam zich en begon weer wat beter positiespel te spelen. Er volgden veel schoten op de goalie maar die stond goed zijn mannetje.
Acht minuten voor het einde van de wedstrijd belandde een snoeihard schot van Robel Veltheer via de kruising en een assist van Noah Smits en Binosh Kamminga in het net (5-7).
De eindstand werd vlak voor tijd toch nog 5-8 voor HIJS. In de 1e en 2e periode zagen we een sterk en goed samenspelend team. Let’s go Tigers!

Lees ook:

Bench Cursus

Donderdag 22 en 29 september van 20.00 uur tot 22.00 uur organiseren wij een bench-cursus voor onze leden. Deze cursus vind plaats in de Ron Berteling Lounge op de Jaap Edenbaan, onder leiding van Peter Teunissen. Wij roepen iedereen die deze cursus wil doen op zich...

Lees meer

Gas terugnemen

Na 2 Corona-jaren willen we in de ijshal weer gewoon een hele winter kunnen schaatsen. In de maatschappij speelt nu echter wel een gas-crisis. Wat betekent dat voor de ijsbaan? De overdekte ijshal gebruikt normaal gesproken relatief veel gas. We moeten hier...

Lees meer