Nieuwsbrief einde reguliere seizoen 2023

apr 7, 2023 | Amsterdam Tigers, Amsterdam Tigers Nieuws, Nieuwsbrief

Beste leden,

Het officiële seizoen is voorbij en daarom willen we als bestuur iedereen van harte bedanken voor de inzet en aanwezigheid. We hopen dat iedereen een fantastisch ijshockeyseizoen heeft gehad. 

In deze nieuwsbrief willen we onder meer uitleg geven over de nieuwe structuur van de Technische Commissie, het vertrek van hoofdcoach Ondrej en zijn opvolging en een update geven over de bouw van de nieuwe ijshal. 

Kampioenen

Allereerst willen we twee teams van Amsterdam Tijgers feliciteren die dit seizoen kampioen zijn geworden:

HCA – 2de Divisie kampioen van Nederland.

AT Vrouwen – Vrouwen Divisie kampioen van Nederland.

Daarnaast waren er nog vele andere hoogtepunten dit seizoen, voor verschillende teams en individuele spelers van onze club. 

Zo kwamen de volgens spelers uit voor de nationale vrouwenteams: 

Senioren Zoë Barbier, Britt Wortel, and Michelle de Nooijer.

Nationale U18 selectie Rana Ilksoy and Indy Baas.

Horaytio Nelson and Midas Zaitsoff vertegenwoordigden recent Nederland op het Wereldkampioenschap voor U18. 

In U16 nationaal talenten team speelden Eppo Bloys van Treslong Prins and Manoa van Gemert.

Eerste team

Het eerste team bereikte dit jaar de halve finale in de eredivisie, waarin het helaas werd uitgeschakeld. Toch was het een succesvol seizoen, met in totaal meer dan 15.000 toeschouwers tijdens de wedstrijden. Er werden meer dan 4.000 pucks op het ijs gegooid tijdens het puck-spel en in meer dan 500 fans zijn inmiddels trotse bezitter van een nieuwe Amsterdam Tijgers muts. 

Bij de senioren haalde Cool Mokum de finale van de tweede divisie. AT6 sloot het seizoen winnend af en promoveert naar de 3e divisie. En ons parateam heeft afgelopen seizoen meegedaan aan verschillende toernooien en is uitgebreid met nieuwe leden. 

Komend seizoen

Het bestuur is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen op komend seizoen en heeft vier hoofdprioriteiten voor 2023-2024.  

·         Structuur technische commissie

·         Ontwikkelen en opleiden coaches

·         Vrijwilligersbeleid

·         Strategie en visie seniorenteams

Na een aantal gesprekken tussen de club en Ondrej is besloten dat hij de club gaat verlaten als hoofdcoach en trainer. Ondrej heeft aangeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Tegelijkertijd willen we als club proberen een bredere basis te creëren met mensen met inhoudelijke kennis van de sport en daarbij meer interne coaches opleiden en ontwikkelen. 

We willen bij deze Ondrej bedanken voor zijn grote bijdrage aan de club de afgelopen jaren en de vele memorabele momenten, van de eigenlijk al ‘gewonnen’ finale van de Eredivisie in het coronajaar, het dramatische verlies in de halve finale afgelopen seizoen. We bedanken hem voor de ontelbare uren op het ijs met alle jeugdteams. 

Zijn belangrijkste verdienste is de basis die hij de afgelopen jaren heeft neergezet, waarbij het eerste team onderdeel is van een sportieve structuur die op ontwikkeling en prestatie gericht is. Dat heeft succes opgeleverd in de Eredivisie en jonge spelers de mogelijkheid gegeven om door te groeien naar het eerste team. 

We wensen Ondrej veel succes in de rest van zijn carrière en hij zal altijd een vriend van Amsterdam Tijgers zijn.

Met veel plezier kunnen we bekend maken dat we met John Versteeg een opvolger hebben gevonden. John zal volgend seizoen met veel enthousiasme en ambitie de rol van hoofdcoach van het eerste team op zich nemen. John is vele jaren zelf actief geweest als speler van Amsterdam Tijgers. Hij was al onderdeel van de staf van de U21 en het eerste team en wil heel graag Amsterdam Tijgers verder ontwikkelen. 

Technische commissie

Het bestuur is bezig om de technische commissie (TC) van de club te versterken.Dit een belangrijk aandachtspunt voor de club. Daarom hebben we ene nieuwe structuur opgezet die bestaat uit drie onderdelen (zie graphic op de vereniging website onder STATUTEN, REGLEMENTEN EN OVERIGE): 

·         AT Hockey Strategy Board, richt zich op het ontwikkelen van de ijshockey strategie van de club

·         TC Elite, gericht op het eerste team en de U21.  

·         TC Jeugd, ontwikkelt de technische strategie voor de jeugdteams, ATHL en de recreatieprogramma’s. 

Door het eerste team en de U21 onder te brengen bij een TC Elite hopen we onze sportieve ambities verder te ontwikkelen en de doorstroming naar en kansen van de jeugd bij het eerste team te vergroten. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe structuur is het opleiden en de ontwikkeling van coaches binnen de club. 

We zijn bezig om een ontwikkelingsprogramma voor coaches op te zetten en we willen daarom ook iedereen met ijshockey ervaring die hierin interesse heeft uitnodigen om zich te melden bij het bestuur. De nieuwe structuur moet er ook voor zorgen dat de beslissingen over onder meer de toewijzing van ijs en tijd, speelstijl, speler evaluaties, teams, etc gestructureerder genomen worden. 

We zijn inmiddels in gesprek met verschillende kandidaten voor de verschillende technische commissies. We hopen over een aantal weken bekend te kunnen maken hoe het er precies uit komt te zien en met wie. Daarna zal er ook meer bekend worden over de coaches voor de teams van volgend jaar. 

In deze nieuwe structuur vergeten we uiteraard ook niet de andere belangrijke onderdelen van onze club, de seniorenteams, ons vrouwenijshockey, de ijshockeyschool en het parateam. Ook voor hen hopen we de komende jaren alles zo op te zetten dat iedereen optimaal kan genieten van onze sport.

Nieuwe hal en open dag

Jaap Eden is recent begonnen met de renovatiewerkzaamheden van de buitenbaan. De 400 meter baan zal worden vernieuwd en krijgt onder meer een totaal vernieuwd koelsysteem. De houten chalet achter de krabbelbaan zal verhuizen en aan Café Jaap worden gebouwd. Natuurlijk hadden we gehoopt dat onze hal snel aangepakt zou worden, maar de renovatie van de buitenbaan is ook goed nieuws. 

Ten eerste omdat de gemeente Amsterdam volledig eigenaar is geworden van het Jaap Eden complex, waardoor grotere financiële investeringen in het complex mogelijk zijn. Ten tweede kan het nieuwe koelsysteem ook gebruikt worden voor de toekomstige nieuwe hal, waardoor de bouw van de hal goedkoper is. De Jaap Eden Stichting zal het complex blijven beheren voor de gemeente.

De bouw van een tweede hal hangt nog in de lucht en we verwachten dat de gemeente rond eind juni een beslissing neemt over deze plannen. Op 20 mei organiseren we met andere ijsverenigingen een open dag, waarbij we ook aan de pers willen laten zien hoe belangrijk en aantrekkelijk onze sporten zijn. We hopen dat dit meehelpt in onze discussies met de gemeente en bij de uiteindelijke besluitvorming. 

Het zou daarom mooi zijn als er zoveel mogelijk leden langs komen op deze open dag en zich aanmelden om er met elkaar een geslaagd evenement van te maken. Over de precieze invulling van de dag informeren we jullie binnenkort. 

Het bestuur wil ook nog graag meedelen dat de laatste dag voor opzeggingen 1 juli 2023 is.

Tenslotte willen we iedereen bedanken die dit seizoen op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de club en het sporten mogelijk heeft gemaakt. Voor degene die nog genieten van zomerijs; veel plezier. 

Voor nu een heel goed Paasweekend. 

Het bestuur. 

____________________

ENGLISH VERSION

In this newsletter we would like to share some of the highlights of the season, share some news, briefly explained the re-newed TC structure, and provide an update of the new hall. 

Club News

Amsterdam Home of Champions!!!

 We want to congratulate the two Amsterdam Tigers teams that became champions this season:

 • HCA – 2nd Division Netherlands Champions.
 • AT Women – Women’s Division Netherlands Champions.

 Season Highlights

 Below some additional highlights from this season:

 • Women’s national team players
  • Senior Women: Zoë Barbier, Britt Wortel, and Michelle de Nooijer
  • U18 Women: Rana Ilksoy and Indy Baas
 • AT U18 World Championships players: Horaytio Nelson and Midas Zaitsoff
 • AT U16 National Talent Team: Eppo Bloys van Treslong Prins and Manoa van Gemert
 • 1st team semi-finalists Eredivisie with:
  • More than 15,000 match visitors for the 1st team
  • More than 4,000 pucks thrown onto the ice for the puck-spel!
  • Almost 500 more people wearing the Amsterdam Tigers hats!
 • Cool Mokum finalists of the 2nd division
 • AT6 promoted to the 3rd division
 • Paras have participated in multiple tournaments and have added several more players

 Congratulations to all the teams and players! 

 We have now moved on towards the planning for next season and have identified 4 key priorities for the 2023-2024 season:

 1. TC Structure
 2. Developing coaches
 3. Vriijwilligersbeleid
 4. Senior teams’ strategy 

As it relates to the coaching and TC structure we have two announcements to make to the club. 

After much discussion and careful consideration on both sides the club and Ondrej have agreed to part ways. Ondrej has indicated that he is ready for a new career challenge and the club is attempting to move into a direction where we need to broaden our resource base and develop more internal coaches for which we need additional flexibility. 

We want to thank Ondrej for the very significant contributions he has made to the club. From an essentially “won” Covid cancelled Eredivisie final, a devastating loss in the finals last season, and the countless hours on the ice working with our youth teams are only some of his achievements. His most important legacy will be the sporting structure he has been able to implement within the 1st team where the team has developed into a much more performance-oriented program where we are seeing regular success in the Eredivisie and see more players who flow through from our youth program to the 1st team. We would like to wish Ondrej the best in his career and he will always be a friend of the Amsterdam Tigers.

We would also like to announce that John Versteeg has accepted the role as our next 1st team head coach. John has been an active player for Amsterdam for many years. He has been a part of the coaching staff (U21 and 1st) and has a strong desire to bring the Amsterdam Tigers to the next level. Welcome John as head coach of the 1st team!

Technische Comissie (TC) Update

The bestuur has also been working to strengthen our Technische Commissie. It’s an area that we know we need to put more focus around and with that in mind we would like to announce a new structure where our TC will consist of three components (see the graphic on our verenigings website under STATUTEN, REGLEMENTEN EN OVERIGE):

 • AT Hockey Strategy Board which will focus on the strategic hockey direction hockey of the club.
 • TC Elite: A dedicated TC focusing on the 1st team and U21
 • TC Youth: A dedicated TC which will focus on the technical programs of the U teams (besides U21), ATHL, and recreational programs.

By putting the technical aspects of the U21 under a single 1st team/U21 umbrella we feel that we can improve our sporting culture in the club and facilitate the flow-through of players getting the opportunity to play for the 1st team. A big part of the entire new TC structure will be a focus on developing coaches within the club. We are actively building a coaches development program and if you have hockey experience and are interested in becoming a coach then please reach out to someone in the bestuur. This new structure will be able to help the club strengthen the club on decisions around ice time allocation, playing style, player evaluations, team structures and so many more things.

Many of you will be wondering who will be part of the new TC structure. We’re currently finalizing discussions with people who will be part of the TC.  We will make further announcement within the next 30 days around which resources will be part of the TC structure which will then facilitate us to finalize the coaching line-up and team structures for next year. 

Finally, we’re not forgetting about the other parts of the club (the senior teams, women, ijshockeyschool and the para’s) who we’re actively engaging to determine how to maximize their experience. 

New Hall

As some of you may have noticed Jaap Eden has started work on the 400m baan. The 400m baan will be upgraded (as it has reached the end of its life), the cooling systems will be totally modernized, and the chalet will be moved and attached to Café Jaap. Even though we all wish it was our hall that was being re-built we do consider this good news. Firstly, as part of the next steps the Gemeente has now taken full ownership of the Jaap Eden complex which will make larger financial investments into the Jaap Eden complex possible, and secondly, the new cooling systems would also be able to be used for the new hall when that is built which will reduce the total investment needed for the new hall. We’re expecting a go-no go decision at the end of June regarding the new ice halls. As part of the new ownership structure the Jaap Eden Stichting will continue to manage the complex. On the 20th of May we’re organizing an Open Day at the hall which will be paired with press and other things that will help us in our discussions with the Gemeente for the new hall. We home as many members as possible can join us on the 20th to show support.

The bestuur would also remind all the members that the final day for surrendering your membership of the club is the 1st of July 2023.

Finally, we want to thank everyone for their participation this season and for those of you enjoying the summer ice please continue to do so.

Have a wonderful Easter break. 

The bestuur

Lees ook:

U23 Tigers timmeren aan de weg

U23 Tigers timmeren aan de weg

Vergeleken met afgelopen jaren is het nieuwe hoogste jeugdteam van de Amsterdam Tigers volwassener. De leeftijdsgrens is twee jaar opgerekt en de competitie is uitgebreid met drie teams. Het speltempo van het team, dat dit jaar onder de zorg van Marc Buiting, Mark van...

Lees meer