Na sidderende game winst voor U19

okt 16, 2018 | Amsterdam Tigers Nieuws

Op zondagavond moest de U19 thuis aantreden tegen Heerenveen/Leeuwarden.
De tijgers kwamen in hun nieuwe tenue het ijs op en begonnen de wedstrijd heel goed.
Er werd goed samengespeeld en de spelers wisten elkaar steeds beter te vinden.
Aanval na aanval volgde maar er werd in de eerste periode niet gescoord.
Iedereen werkte hard om elke cm ijs. De defense en goalie wisten het doel schoon te houden.

In de 2e minuut van de 2e periode kwam Heerenveen op voorsprong.
Toen Heerenveen, door 2 straffen, met 3 man op het ijs stond kon Malachy Conghaile na een assist van Bruno Oeij de gelijkmaker scoren (1-1).
Het spel bleef op en neer gaan en aan beide zijden werd er goed gespeeld. Voor het publiek braken spannende momenten aan.
In de laatste seconden van de 2e periode kwam Heerenveen, door binnendoor uitverdedigen, toch weer op voorsprong (1-2).

In de 3e periode kwamen de tijgers gemotiveerd het ijs op en waren steeds in puckbezit.
Dit resulteerde, na 6 minuten, in de o zo gewenste gelijkmaker. Gescoord door Joy Jansen met een assist van de aanjager van het team, Billy Grapperhaus (2-2).
De wedstrijd bleek een ware krachtmeting en echt een kraker om naar te kijken, zo spannend!
In de 48e minuut kwamen de boomlange heren uit Heerenveen, ondanks het goede keepen van de goalie, toch weer langszij (2-3).
Toen Zeeger Carpaij na een late hit, 1 van de nieuwe regels van de NIJB, 2 minuten op de strafbank moest plaatsnemen moesten de tijgers een extra tandje bijzetten.
Door aanvallend te blijven spelen kon Boaz Hilberdink met een assist van Sam Doorenbosch shorthanded de 3-3 aantekenen.
De verdedigers (Zebediah, Laurence, Bruno, Malachy, Mark & Danilo) maar ook onze centers (Billy, Luca en Rik) bleven uitstekend werk verrichtten en konden diverse malen
vanaf de blauwe lijn of de hashmarks poeiers op het doel van Heerenveen afvuren.
Eén van die bijna onzichtbare schoten werd door Danilo Mathis afgevuurd en er klonk een harde ping op het ijzer.
Volgens velen lag de puck, na bovenin tegen de achterkant geschoten te zijn, achter de lijn maar hij ketste er zo snel uit dat de scheidsrechters hem niet toekenden.
Toen in de 55e minuut een speler van Heerenveen 2 minuten straf kreeg voor charging konden de tijgers weer gaan aanvallen.
Uit deze powerplay situatie scoorde Billy Grapperhaus, met een mooi schot, 4-3 en stonden de tijgers voor het eerst deze wedstrijd voor.
Heerenveen ging de laatste 5 minuten  zonder goalie spelen en met 1 man meer bleven ze aanvallen en schoten lossen op het goal van Amsterdam.
Ondanks de grote druk, en vele nagelbijtende ouders en supporters, bleven de verdedigers en goalie koelbloedig en tikten de laatste spannende minuten weg.
De eerste overwinning van dit seizoen was een feit.

Wat een mooie, spannende wedstrijd was dit. We hebben een team zien staan dat voor en met elkaar bleef vechten om de overwinning binnen te slepen.
Ouders en  supporters klapten hun handen rood voor deze uitstekende prestatie! Ga zo door boys en girl!

Vergeleken met afgelopen jaren is het nieuwe hoogste jeugdteam van de Amsterdam Tigers volwassener. De leeftijdsgrens is twee jaar opgerekt en de competitie is uitgebreid met drie teams. Het speltempo van het team, dat dit jaar onder de zorg van Marc Buiting, Mark van...