Moeilijk begin U19 competitie tegen kampioen van vorig seizoen

okt 13, 2018 | Amsterdam Tigers Nieuws

Voor het eerst heeft Amsterdam Tigers een U19 team wat meespeelt in de competitie. De eerste wedstrijd van het seizoen werd een krachtmeting tussen de rookies van Amsterdam en de doorgewinterde kampioen van vorig seizoen, Tilburg Trappers.

Door de veranderde NIJB regels vielen er in de eerste 10 minuten meerdere straffen aan beide kanten en keek Amsterdam tegen een 2-0 achterstand aan na 10 minuten spelen. De Tijgers bleven hard werken om de snelheid en het niveau bij te benen. Dit resulteerde in een mooi doelpunt van Zeeger Carpaij in de 13e minuut. Tilburg werd wakker en begon steeds meer en beter positiespel te spelen. Amsterdam werd vaak teruggedrongen op eigen terrein en bleef zoveel mogelijk de tegenstander proberen tegen te houden maar ondanks het goede keepwerk van onze goalie slopen er toch foutjes in het verdedigende spel van Amsterdam, wat meteen werd afgestraft door de doorgewinterde Tilburg spelers.

Na 10 minuten in de 2e periode stond het 5-1 voor Tilburg. In de 34e minuut kon de hard werkende en zeer goed spelende Billy Grapperhaus op assist van Luca van den Heuvel en Boaz Hilberdink de 5-2 aantekenen. In deze periode begon Amsterdam steeds beter rond te spelen en kon Tilburg, ondanks het vele aandringen en schoten op de goed keepende goalie, nog maar 2x scoren.

De laatste periode begon met een 7-2 achterstand. In de 43e minuut werd na een mooie aanval door Billy Gapperhaus op assist van Danilo Mathis en Luca van den Heuvel de 7-3 gescoord. Door vele straffen aan Amsterdam zijde en het betere positiespel van Tilburg konden de Tilburgers uitlopen naar 8-3. Na een mooie solo actie (hij omspeelde 3 Tilburgers) van Rik van den Huijsen kon Amsterdam de 8-4 aantekenen. In de 50e minuut werd de goalie van Amsterdam ondersteboven gereden, 1 van de spelers hard tegen de boarding gecheckt en ontstond er een kleine vechtpartij. Toen de gemoederen weer bedaart waren moesten 1 speler van Tilburg en 2 spelers van Amsterdam voortijdig de kleedkamer opzoeken. In die hectische laatste minuten scoorde Tilburg in Powerplay positie nog 2 goals en werd de eindstand 10-4.

Tilburg Trappers bleek, nog even, een maatje te groot voor het jonge team van Amsterdam. Toch hebben we mooi samenspel gezien in de 2e periode en veel vechtlust en hard werkende  spelers. Het harde werken zal echt wel een keer beloond worden! Volgende week tegen Heerenveen hebben we een nieuwe kans om te laten zien wat we waard zijn. Go for it – Tigers!

Vergeleken met afgelopen jaren is het nieuwe hoogste jeugdteam van de Amsterdam Tigers volwassener. De leeftijdsgrens is twee jaar opgerekt en de competitie is uitgebreid met drie teams. Het speltempo van het team, dat dit jaar onder de zorg van Marc Buiting, Mark van...