Eindhoven Kemphanen toont zijn klasse tegen Toekomstteam Amsterdam

jan 14, 2019 | Amstel Tijger Nieuws

Amsterdam moest het in de Jaap Eden Hal opnemen tegen de nummer 3 in de competitie, Eindhoven Kemphanen.
Dit team rolt elke week met grote cijfers menig toekomst team op dus Amsterdam was gewaarschuwd.
Amsterdam Tigers ging voortvarend van start en de Kemphanen moesten tot 2 x toe het kopje laten hangen.
Het publiek zag een hardwerkend, goed samenspelend en vrij spelend Amsterdam. Na een mooie actie, hij reed met mooie bewegingen 3 spelers voorbij, scoorde Milo Boot voor Amsterdam de 1-0 na 22 seconden. In de 10e minuut kon Jim Vorster vanaf de blauwe lijn, met een assist van Rafi Ilksoy, de voorsprong vergroten naar 2-0.
Na een high sticking in het aanvalsvak kon Eindhoven Kemphanen met 5 man tegenover 4 van Amsterdam op jacht naar de aansluiting.
Dit gebeurde al snel door een powerplay goal van de Kemphanen. Nog geen minuut later stond de stand weer gelijk (2-2).
Nadat er wederom een zware straf viel aan Amsterdam zijde (2 minuten holding + 10 minuten abuse of officials) kon Eindhoven wederom een powerplay goal scoren bij de goed keepende goalie van Amsterdam. Na deze tegenslag volgden er binnen 3 minuten nog 3 goals voor de Kemphanen (2-5).
Vanaf de blauwe lijn konden er veelvuldig snoeihard pucks op het goal van Amsterdam worden afgevuurd. Het positiespel en de voorcheck werden totaal niet meer gebruikt.
Toch kreeg Amsterdam nog 2 mooie kansen die helaas niet in het net eindigden.

In de 2e periode kreeg Amsterdam weer een straf van de scheidsrechters, die soms discutabel floten, 2 minuten charging.
Wederom kon Eindhoven deze man meer situatie goed uitspelen en een powerplay goal scoren (2-6).
Eindhoven Kemphanen had continue een vrijstaande man en die wist men uitstekend te vinden.
Er bleven continue schoten op het goal van Amsterdam komen maar deze schoten werden door de defence en goalie telkens met kunst en vliegwerk gered.
Het samenspel van Eindhoven was moeilijk te breken door de soms te dicht bij elkaar rijdende Amsterdam spelers. Al snel werd door Eindhoven de 2-7 en 2-8 gescoord.

Aan het begin van de 3e periode moest Amsterdam nog een zware straf uitzitten wegens schelden. De ijsmeester had het ijs te nat gehouden waardoor in de eerste minuten de puck niet goed over het ijs gleed. Eindhoven kon hier profijt uit trekken en kon wederom de blauwe lijn goed in stelling brengen. Kort daarna zelfs gevolgd door een shorthanded goal en nog 5 minuten later stond het 2-12 voor Eindhoven. De hardwerkende Jim Vorster kon nog een mooi schot lossen op de goalie van Eindhoven maar dit resulteerde niet in een o zo verdiend doelpunt.
De scheidsrechters gaven in de 49e minuut nog een “zware” straf aan Amsterdam zijde, 2 + 10 minuten checking to the head. Hieruit volgde al snel weer een powerplay goal (2-13).
Na mooi overspel van de Kemphanen, waarin ze hun klasse lieten zien, werden er nog 2 pucks uit het net gevist (2-15).
In de 53e minuut kreeg Amsterdam nog 25 minuten abuse of officials + 25 minuten charging. Met maar 3 man op het ijs tegen 5 spelers van Eindhoven was het erg zwaar. Toch konden de Kemphanen, door het goede verdedigende werk van Nijs Hille, Milo Boot, Kalle Pirinen en goalie Britt Hermann, nog maar 1 powerplay doelpunt maken en de eindstand op 2-16 zetten.

Lees ook:

Bench Cursus

Donderdag 22 en 29 september van 20.00 uur tot 22.00 uur organiseren wij een bench-cursus voor onze leden. Deze cursus vind plaats in de Ron Berteling Lounge op de Jaap Edenbaan, onder leiding van Peter Teunissen. Wij roepen iedereen die deze cursus wil doen op zich...

Lees meer

Gas terugnemen

Na 2 Corona-jaren willen we in de ijshal weer gewoon een hele winter kunnen schaatsen. In de maatschappij speelt nu echter wel een gas-crisis. Wat betekent dat voor de ijsbaan? De overdekte ijshal gebruikt normaal gesproken relatief veel gas. We moeten hier...

Lees meer