Amstel Tijgers U16 zwart 1e op toernooi Den Bosch

sep 17, 2017 | Amsterdam Tigers Nieuws

De eerste wedstrijd werd om circa half 9 gespeeld tegen Leiden. De Amstel Tijgers gingen goed van start met een mooie goal van Zeeger met een assist van Rik.
Na circa 10 minuten werd het 2-0 door Nijs met een assist van  Billy. Rond de 15e minuut werd de eindstand bepaald op 0-3 door Gleb met een assist van Rik.

Na even wat rust moesten de Tijgers aantreden tegen Leuven. Een sterk en fysiek spelend team waar moeilijk tegen te spelen was. Toch hielden de Tijgers het de
eerste 5 minuten op de 0 door goed verdedigend werk van onze defenses. Iedereen werkte hard en na een scrimmage voor het goal van Leuven scoorde Zeeger een mooi goal.
1-0 voor de Tijgers. De spelers van Leuven gingen daarna pressie spelen en onze jongens en meisje werden steeds verder op eigen helft vastgezet.
Leuven loste een schot vanaf de blauwe lijn die op de lat belandde. Alleen de scheidsrechter had hem in het doel zien belanden. Het was geen goal maar deze werd wel geteld.
1-1 stond op het scorebord. Na een mooie pass vanaf de blauwe lijn en een schot waar onze goalie goed op reageerde kon Leuven in de rebound de 1-2 binnentikken. Rond de 18e minuut werd er zelfs een 2 op 0 weggegeven die mooi uitgespeeld werd door Leuven (1-3). Toch bleven de Tijgers aanvallen wat in de 19e minuut resulteerde in een super mooi en hard schot van Jim, welke helaas niet in het goal belandde.

De 3e wedstrijd speelden de Tijgers tegen Dordrecht. Billy opende de score (1-0). Vervolgens speelde Nijs na een mooie aanval de puck naar Jim die er 2-0 van maakte.
In de 8e minuut ging Rafi om 3 Dordrecht spelers heen en liet de puck in het net belanden (3-0). Dordrecht verdedigde goed uit maar veelal werd de puck opgepakt door het middenveld van de Tijgers. Zeeger kon in de 12e minuut scoren met een assist van Rik en Gleb. Aan het eind van de wedstrijd mocht Gleb naar het doel doorrijden en bepaalde de eindstand op 5-0.

Na het eten moesten de Tijgers aantreden tegen de thuisclub Den Bosch. Dit was een zware, stevige wedstrijd voor onze Tijgers. Sam werd door Billy en Nijs vrijgezet voor het goal en scoorde de 1-0. Den Bosch had een stevig en taai verdedigersblok van 4 spelers die in een mooi vierkant speelden. Toch kon Gleb doorbreken en de puck bij Rik doen belanden die de 2-0 inschoot.

Als laatste poulewedstrijd moesten de Tijgers aantreden tegen Zoetermeer Panters. Vorige week in Mechelen had Zoetermeer gewonnen dus onze Tijgers en Tijgerin begonnen gefocused en goed aan de wedstrijd. Het werd een moeizame wedstrijd waar om elke millimeter ijs gevochten werd. Uiteindelijk scoorde Billy in de 14e minuut de 1-0 en konden de Tijgers zich gaan opmaken om in de finale te spelen tegen Leuven.

Om half 6 traden onze Tijgers aan tegen Leuven. Het werd een spannende en zenuwslopende wedstrijd. Beide teams speelden goed positiespel en een goede check werd niet ontweken. Na 20 minuten was het 0-0. Als afsluiter moesten er dus 3 penaltyshots per team genomen worden. Amsterdam (Billy) mocht beginnen. De puck werd gestopt door de goalie van Leuven. Vervolgens mocht Leuven een penaltyshot nemen. De goalie (Britt) bleef lang staan en kon na een beweging van de Leuvenspeler de puck met de stick naast het goal schuiven. Vervolgens mocht Rik zijn geluk beproeven. Wat maakte hij een mooie beweging waardoor hij de goalie van Leuven “gewoon” uitspeelde. Een super, om door een ringetje te halen, penaltyshot! Daarna mocht Leuven het wederom proberen. Na een beweging van de Leuvenspeler kon Britt ook dit penaltyshot naast het doel wegwerken. Tenslotte scoorde Noah de 3e penaltyshot waardoor we eerste werden op dit leuke en sportieve toernooi.

Goed gedaan Tijgers en Tijgerin! We waren supertrots op jullie prestatie en vechtlust!

Vergeleken met afgelopen jaren is het nieuwe hoogste jeugdteam van de Amsterdam Tigers volwassener. De leeftijdsgrens is twee jaar opgerekt en de competitie is uitgebreid met drie teams. Het speltempo van het team, dat dit jaar onder de zorg van Marc Buiting, Mark van...